Wat zijn jouw ontwikkeldoelen?

Wat is SpotLight?

De SpotLight Development Matrix is een rapport voor persoonlijke ontwikkeling. Het geeft je inzicht in je sterktes, valkuilen, frustraties en uitdagingen. Je krijgt hierin directe, persoonlijke feedback en het biedt tevens een eenvoudige en praktische aanpak voor het maken van persoonlijke ontwikkelingsdoelen.

Voor uitgebreide informatie over wat het SpotLight profiel voor jou oplevert, zie ‘Hoe werkt het SpotLight profiel?

Doe het SpotLight assessment!

Het SpotLight profiel is aan te schaffen voor €99,- (excl. Btw). In ruil krijg je een op maat gemaakt rapport met inzicht in jouw sterktes, valkuilen, frustraties en uitdagingen inclusief vervolgstappen om van jouw persoonlijke uitkomsten een concreet ontwikkelplan op te stellen.

Wil jij inzicht krijgen in jouw persoonlijk ontwikkelpad?

 

Wanneer je je inschrijft voor de Training Effectief Beïnvloeden 1-daagse, ontvang je €99,- van je SpotLight profiel terug!

Van startende manager naar gevorderde manager

Leren omgaan met stress, werkdruk of lastige collega’s? Dan adviseren we je de 1-daagse training Effectief Beïnvloeden. Tijdens deze training gaan we samen jouw ontwikkelpad kiezen, pakken we de problemen aan waar jij tegenaan loopt als leidinggevende en helpen we je groeien in je rol als manager of in de ambities die je hebt.
Iets voor jou? Lees hier meer over de Training Effectief Beïnvloeden 1-daagse.

Hoe werkt het SpotLight profiel?

Het SpotLight profiel is gebouwd op 5 factoren (the Big Five) terwijl heel veel profielen nog steeds gebaseerd zijn op 4 factoren. Daarbij is de test wetenschappelijk onderbouwd. Alles wordt in heldere bewoordingen uitgelegd.
Het rapport geeft je inzicht in je sterke punten, valkuilen, frustraties en uitdagingen die verband houden met je persoonlijkheid:

  • Sterkte punten: De positieve en productieve handelingen, die je goed doet en weinig moeite kosten.
  • Valkuilen: De minder aantrekkelijke aspecten in je profiel, wanneer het niet goed gaat. Elk sterk punt kan een valkuil worden als het wordt overdreven (‘teveel van het goede’).
  • Frustraties: De negatieve reactie die je kan hebben op het gedrag van iemand anders. Frustraties ontstaan omdat iemand anders zo geheel verschillend te werk gaat dan jijzelf. Langdurige blootstelling hieraan kan de valkuil triggeren.
  • Uitdagingen: Vormen de suggesties voor ontwikkeling die je helpen begrijpen wat je te bieden hebt en hoe je jouw gedrag kan aanpassen om in te spelen op de sterke punten van anderen (en je eigen valkuilen te managen).

SpotLight gebruikt deze 4 elementen (sterke punten, valkuilen, frustraties, uitdagingen) en groepeert ze in 5 werk gerelateerde domeinen:

  1. Beslissingen nemen en doelen stellen
  2. Anderen betrekken en raadplegen
  3. Gericht zijn op mensen en taken
  4. Managen van werk en verplichtingen
  5. Reageren op stress en risico identificeren

Dit helpt je om jezelf te begrijpen in praktische werk gerelateerde scenario’s en zorgt er tevens voor dat de data direct toepasbaar zijn.

Locatie(s) en data

‘s-Hertogenbosch, Amsterdam, Arnhem, Breda, Eindhoven, Utrecht.

Training Effectief Beïnvloeden 1-daagse

Download brochure(s) (PDF)

Spotlight voorbeeldprofiel