TRE helpt bij slaapproblemen en rugklachten

Als TRE begeleider is het voor mij eenvoudig om mooie verhalen te schrijven over TRE. Maar het werkt toch het beste wanneer cliënten hun eigen ervaring(en) delen. Hieronder beschrijft Joost Damen zijn ervaringen. Joost zijn rugklachten zijn afgenomen, wandelen is weer leuk en hij slaapt ook beter. Joost heeft 6 weken TRE begeleiding gevolgd. 

Mijn TRE ervaringen:

Nadat ik een hartinfarct als gevolg van spanningen had doorgemaakt, had ik elke ochtend lage rugpijn met uitstraling naar mijn heupen. De pijn begon in de loop van de nacht en werd richting het opsta-moment erger. Als ik na het douchen twintig minuten met de hond had gewandeld verdween de pijn grotendeels om vervolgens in de loop van de dag verder te verminderen.

Omdat de pijn was ontstaan in de periode van het hartinfarct heb ik steeds in mijn achterhoofd gehouden dat de klachten wellicht verband hielden met spanning. Ondanks die gedachte ben ik naar een gespecialiseerde fysiotherapeut gegaan. Enige tijd na aanvang van de fysio-behandelingen heb ik me aangemeld voor de TRE workshop. Ik heb dit gedaan naar aanleiding van de ervaringen van een goede kennis.

Na acht maanden pijn, en zonder verwachtingen, en met de gedachte “baat het niet dan schaadt het niet”  ben ik aan de TRE training aan begonnen. Na de 3e sessie was er wat minder pijn bij het opstaan. Nu, na de 6e sessie gaat het veel beter. Jammer genoeg kan ik niet zeggen dat het volledig over is, maar ik probeer te genieten van het bereikte resultaat tot nu toe. Het wandelen met de hond is nu weer plezierig in plaats van een opgave. Ik slaap ook beter. De training heeft me ook inzicht gegeven in mezelf en heeft me geleerd dat ik best wat milder mag zijn voor mezelf.

Ik heb veel trainers gekend in zevenenzestig jarige leven. Met deze ervaringen kan ik over Marc Doomernik zeggen dat hij bij de betere hoort. Wat hem kenmerkt is dat hij met verstand van zaken 100% aandacht heeft voor zijn cliënten.

Joost Damen