TRE helpt echt bij PTSS en slaapproblemen

TRE heeft mij diep geraakt en is een enorme doorbraak…., het verhaal van Corinna

Als TRE Provider vertellen hoe geweldig TRE is (Tension Releasing Exercises), is eigenlijk een vorm van reclame maken. Maar hoe weet je nou of dit ook echt werkt?
Niks mooier dus om mensen zelf hun verhaal te laten vertellen over wat TRE hen gebracht heeft.

Hieronder het verhaal van Corinna.
Zij heeft samen met haar man bij mij de TRE 6 weken begeleiding gevolgd en vertelt hoe TRE haar o.a. geholpen heeft met het verwerken van PTSS, haar slaapproblemen en hyperventilatie, de angst tijdens autorijden, en meer….
Corinna schrijft bijvoorbeeld het volgende: ‘TRE heeft  mij op alle vlakken zowel fysiek, mentaal als emotioneel,  van binnen diep geraakt en is een enorme doorbraak voor hoe mijn leven nu gaat.’. Hieronder het complete verhaal...

Mijn ziektebeeld

Ik heb complexe PTSS (posttraumatisch stress syndroom) Dat betekent dat ik meerdere trauma’s heb opgelopen in mijn leven. Ik ben daardoor behoorlijk beperkt in mijn alledaagse functioneren. Door  stress symptomen raak ik snel uitgeput. Dit uit zich in niet meer kunnen werken, niet meer auto kunnen rijden, teruggetrokken zijn van mensen. Ik wil vaak niemand  zien of spreken. Veel alleen thuis en geen bezoek. Nergens naar toe willen/alleen wat moet en dan moet ik me er naar toe slepen. Het kost me allemaal erg veel moed om door te gaan. Nooit op vakantie gaan. Ik voel me vaak te bang en daardoor lamgeslagen. Zeer frustrerend allemaal en depri. 
Daarbij heb ik veel atypische en psychische klachten. 
Emotioneel ben ik mezelf behoorlijk tegen gekomen. Veel boosheid, schuldgevoelens, weinig zelfcompassie en het gevoel van niks waard te zijn.
Fysiek slaapproblemen, hyperventileren, spierklachten, allerlei lichamelijke vervelende sensaties zoals rillen, trillen en enorm transpireren etc. Ik was meer aan het overleven in plaats van echt te leven en heb daardoor ook regelmatig last van gevoelens er beter niet meer te zijn. TRE heeft me echt op veel vlakken geholpen.

Veel therapievormen al geprobeerd

Ik heb in mijn leven van 55 jaar oud al vanaf mijn 25 jaar een aantal therapieën gehad, opname en dagbehandeling met veel medicijnen die wel hebben geholpen om de symptomen aan te pakken, maar niet de oorzaak. Dus altijd maar doorgemodderd.
In het alternatieve circuit hulp gezocht en holistische therapie gehad. Mensendieck en haptonomie.
Van alles wat en steeds een stapje proberen vooruit te komen. Ik gebruik heel bewust geen medicatie en dat gaat goed. Ik wil er zo doorheen…op eigen kracht! Ik ben mijn eigen therapeut geworden door alle ervaringen hierin. Veel lezen hierover en wandelen/beweging (chineng) werkt voor mij prima. Doe nu de EMDR trauma verwerking therapie en vind het heel fijn dat dit samen met de TRE kan. Het bijt elkaar niet.

Vorige therapiën hebben me ook geholpen en…Toch voel ik me teveel geblokkeerd door stress, emoties, teveel in mijn hoofd bezig. Daarom ben ik met TRE begonnen.
Ik ben per ongeluk op de site van TRE terecht gekomen, doordat ik een woord verkeerd typte en de enter gaf me TRE. Heel verrast was ik door de informatie die ik kreeg en meteen wist ik dat ik dit wilde gaan doen. Het zal wel geen toeval zijn. Ik heb  samen met mijn man dit traject gedaan. Mijn man is best huiverig voor therapie en met TRE kon hij zonder al teveel woorden tot de essentie  van zijn probleem komen. TRE is zeker niet zweverig. Hij is ook heel blij wat het hem heeft gebracht. We zijn samen dankbaar voor dit cadeautje. TRE heeft mij ook bewust gemaakt van ademhaling (verbonden ademhaling).

TRE een doorbraak in mijn leven

TRE heeft  mij op alle vlakken zowel fysiek, mentaal en emotioneel,  van binnen diep geraakt en is een enorme doorbraak voor hoe mijn leven nu gaat.  Wat ik nooit had verwacht, was dat ik nu zonder stress en angst auto kan rijden. Ik ben hier zo dankbaar voor. Het feit dat ik meer autonomie over mijn leven heb teruggekregen is een groot wonder voor mij. TRE heeft mijn hart geraakt in mijn geblokkeerd verdriet. Veel gehuild, maar kan heel goed bij mezelf blijven en het toelaten wat ik eerst echt niet kon. Dan sloeg ik helemaal op tilt. Mijn emoties zijn er wel, maar zonder vecht-, vlucht- of bevries- reacties.
Daardoor ervaar ik nu meer rust in mijn hoofd en kan ik heel diep en goed slapen, wat al jaren niet meer lukte. Daardoor uitgerust, vrolijk, levenslust, positief denkend en voelend. Ik blijf als mens hetzelfde, maar ben door het regelmatig doen van TRE in een verdieping met mezelf gekomen die ik zeer waardevol vind.

TRE is voor mij een geweldig hulpmiddel om te blijven doen omdat het me zoveel levenskwaliteit heeft teruggegeven en daar ben ik Marc Doomernik heel erg dankbaar voor. De inhoud van dit traject vond ik van hoog nivo en de mens die Marc is. Met veel compassie en begrip voor ieder apart. Daarbij goede uitleg over de theorie en naslag werk om te lezen.
Ik raad het een ieder aan om TRE een keer te proberen. Er is opgeruimd in mijn lichaam en geest  en dat voel ik iedere dag en daarom blijf TRE voortaan in mijn leven.
Hier ook nog een boek dat ik nu lees door Marc aanbevolen
Hieronder een citaat uit dit boek: Het Presence proces van Michael Brown.

“Het aanwezigheidsproces vraagt niet van ons om onze energie te gebruiken om te proberen ons beter te voelen, maar om beter te worden in voelen. Zorg te dragen voor onze emotionele integratie is één van de meest fundamentele verantwoordelijkheden.”
Afz. Corina en Ben V.